Selecteer een pagina

Power Yoga

Power Yoga bestaat uit dynamische en krachtige oefeningen. Door gebruik te maken van een combinatie van ademtechnieken en dynamische oefenpatronen ontwikkel je een optimale conditie, kracht en souplesse. De oefeningen zijn opgebouwd uit steeds terugkerende patronen, namelijk zonnegroet-series met tussen door steeds nieuwe uitdagende houdingen en bewegingen. Door de vloeiende overgangen van de ene naar de andere oefening ontstaat een flow die ongekende mogelijkheden in je naar boven haalt en je steeds in nieuwe grenzen laat overgaan.

Deze vloeiende vorm van yoga staat ook bekend als Ashtanga of Dynamic yoga. Gedurende de hele les is de focus gericht op ademhaling in combinatie met de houdingen (asana’s). Op die manier ontstaat dynamiek en flow. Daarbij richt je je aandacht naar binnen, zodat je even niet meer bezig bent met de buitenwereld. Deze geconcentreerde uitvoering is als het ware een meditatie in beweging.

De oefeningen zijn voor iedereen geschikt, hoe fit je ook bent; de houdingen vloeien logisch in elkaar over. Dit trainingsprogramma voor het hele lichaam verbetert je houding, evenwicht, soepelheid en kracht, vermindert stress en verlicht rug en nekpijn. De les start met meditatie en eindigt met een ontspanningsoefeningen.